Sluiers

47 artikel(en)

per pagina

47 artikel(en)

per pagina

Sluier voor de babykamer

Een sluier boven het ledikant op de babykamer, het ziet er ontzettend knus en lieflijk uit. Toch kunnen we ons voorstellen dat je compleet verdwaald raakt in het enorme aanbod baby sluiers, klamboes en hemeltjes. Wat is het verschil tussen deze producten en waarvoor kun je een sluier boven het babybedje gebruiken?

Verschil sluier en klamboe

Het verschil tussen een sluier en een klamboe is eigenlijk heel eenvoudig. Een sluier is open aan de bovenzijde en is dus puur decoratief bedoeld. Een sluier beschermt je baby niet tegen muggen en ongedierte. Een klamboe is wél gesloten aan de bovenkant en daardoor ook functioneel te gebruiken. Een combinatie van deze twee producten is ook een optie. Zo bestaan er sluiers die je kunt gebruiken als klamboe door de sluier binnenstebuiten op te hangen. Om het verhaal nog ingewikkelder te maken: een sluier wordt ook wel een hemeltje genoemd.

Sluier boven het ledikant bevestigen

Wie een mooi hemeltje of leuke klamboe voor op de babykamer aanschaft, wil natuurlijk ook dat deze mooi en netjes rond het ledikantje valt. Je hebt daarvoor meestal een sluierstang, standaard of piekstok nodig. Een sluier is aan de bovenzijde open en ovaalvormig. Daarom heb je een sluierstang met aan de bovenzijde een 'ring' nodig om de sluier netjes te kunnen bevestigen. Een klamboe heeft meestal maar één lusje als bevestigingspunt en dan is een piekstok een goede optie. Kijk dus goed naar de bovenzijde van de sluier of klamboe om te bepalen welk soort houder het meest geschikt is. Natuurlijk zijn er ook complete sets met sluier en houder verkrijgbaar, maar hé: het is leuk om zo'n sluier af en toe af te wisselen en dan is het onnodig om er iedere keer een stang bij te nemen. Vandaar dat wij de babykamer sluiers ook los verkopen.

Het nut van een sluier op de babykamer

Een sluier op de babykamer beschermt de baby niet tegen muggen, maar heeft wel een ander praktisch nut: een sluier zorgt ervoor dat de kleine zich geborgen voelt en minder last heeft van fel daglicht. Dat slaapt toch wat prettiger.

Materiaal babysluier

Sluiers voor boven het babybed zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en stijlen, maar ook in heel veel verschillende materiaalsoorten. Veel sluiers zijn vervaardigd van voile / polyester. Dit materiaal is wat doorzichtiger en geeft een heel romantisch effect, terwijl een katoenen sluier wat 'dichter' oogt. Combinaties van deze stoffen zijn natuurlijk ook mogelijk: vaak is de sluier zelf van voile gemaakt en zijn de strik of andere versiersels van katoen gemaakt. Wel materiaal je kiest is volledig afhankelijk van het soort uitstraling waar je naar op zoek bent.

Hemeltje online bestellen

Een sluier voor op de babykamer kopen is in principe heel eenvoudig: met een paar muisklikken heb je de perfecte sluier boven het ledikantje hangen. Wel is het natuurlijk lastig kiezen: welk hemeltje past het beste op de babykamer die jij voor ogen hebt? Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je er natuurlijk altijd twee bestellen... maar let er dan wel op dat je de juiste sluierstang in huis hebt!